Djelatnost

Osnovna djelatnost Zavoda za izgradnju je obrada podataka, hosting i pripadajuće djelatnosti. Šifra djelatnosti je 63,11.

Pročitaj više >

Organizacija rada

Zavod za izgradnju a.d. Banja Luka ostvaruje svoju funkciju preko Direktora i organizacionih jedinica – službi. Zavod za izgradnju organizovan je u dvije službe.

Pročitaj više >

O Zavodu

Zavod za izgradnju a.d. Banja Luka nastao je 1979. godine kao Radna organizacija “Zavod za izgradnju” Banja Luka udruživanjem Preduzeća za izgradnju Banje Luke, Stručne službe SIZ-a stanovanja Banja Luka i Direkcije za izgradnju Regionalnog medicinskog centra Banja Luka.

Iste godine stručne službe Zavoda za izgradnju Banja Luka smještene su u novoizgrađeni poslovni objekat, koji se nalazi u samom centru Banje Luke, u ul. Marije Bursać br. 4.

Od nastanka do danas RO “Zavod za izgradnju” Banja Luka imao je nekoliko transformacijskih promjena, a od 2004. godine posluje pod nazivom Zavod za izgradnju a.d. Banja Luka.

Rješenjem Direkcije za privatizaciju RS utvrđena je vlasnička struktura Zavoda za izgradnju a.d. Banja Luka, i to:

  • trajni udio Grada Banja Luka 71,86 %
  • privatni kapital 28,14%

Obavještenja

11.02. 2022

Saziv 10. vanredne sjednice Skupštine akcionara Zavoda za izgradnju a.d. Banja Luka

11.02.2022.|Obavještenja|

ZAVOD ZA IZGRADNJU  a.d.              BANJA LUKA                                                                        - U p r a v n i   o d b o r - Broj: 1- 355 /2022. Dana: 04.02.2022. godine Na osnovu člana 56. Statuta  Zavod za izgradnju a.d.  Banja Luka- Prečišćeni [...]