Nakon objavljivanja u Službenom glasniku RS broj 115/11 Odluke Vijeća za zaštitu vitalnog interesa Ustavnog suda Republike Srpske kojom se utvrđuje da Zakonom o privatizaciji državnih stanova br. 01-1000/11 od 21.6.2011. godine, nije povrijeđen vitalni nacionalni interes konstitutivnog bošnjačkog naroda OBJAVLJEN JE U SLUŽBENOM GLASNIKU RS BROJ 118/11 ZAKON O PRIVATIZACIJI DRŽAVNIH STANOVA.

Zavod za izgradnju a.d. Banja Luka vrši prijem zahtjeva za otkup stanova.

Prema svim pokazateljima, Zavod za izgradnju je najveći i najorganizovaniji prodavac stanova na teritoriji Republike Srpske. Zavod provodi kompletan postupak otkupa stanova za mnoge firme vlasnike stanova sa područja Grada Banjaluke. Postupak otkupa je u potpunosti automatizovan: od prijema zahtjeva, preko obrade u pravnoj službi, verifikacije od strane nadležnog opštinskog organa, pa do sudke ovjere sve se obavlja korištenjem resursa Informacionog sistema Zavoda za izgradnju. U svakom momentu moguće je imati uvid u trenutno stanje obrade predmeta.

Zavod za izgradnju takođe izdaje i Uvjerenje o starosti zgrade i stambenoj zoni za sve stanove koji su na upravljanju kod Zavoda.

Kako otkupiti stan ?

Ukoliko tek trebate podnijeti zahtjev za otkup stana pročitajte sljedeća zakonska akta:

  • Uputstvo o utvrđivanju otkupne cijene stana i obrascima za primjenu Zakona
  • Zakon o privatizaciji stanova

Kontaktirajte nas za više informacija
telefon: 051/225-900, 051/928-522
faks: 051/928-506
e-mail: andjelka.buzadzija@zibl.net