Након објављивања у Службеном гласнику РС број 115/11 Одлуке Вијећа за заштиту виталног интереса Уставног суда Републике Српске којом се утврђује да Законом о приватизацији државних станова бр. 01-1000/11 од 21.6.2011. године, није повријеђен витални национални интерес конститутивног бошњачког народа ОБЈАВЉЕН ЈЕ У СЛУЖБЕНОМ ГЛАСНИКУ РС БРОЈ 118/11 ЗАКОН О ПРИВАТИЗАЦИЈИ ДРЖАВНИХ СТАНОВА.

Завод за изградњу а.д. Бања Лука врши пријем захтјева за откуп станова.

Према свим показатељима, Завод за изградњу је највећи и најорганизованији продавац станова на територији Републике Српске. Завод проводи комплетан поступак откупа станова за многе фирме власнике станова са подручја Града Бањалуке. Поступак откупа је у потпуности аутоматизован: од пријема захтјева, преко обраде у правној служби, верификације од стране надлежног општинског органа, па до судке овјере све се обавља кориштењем ресурса Информационог система Завода за изградњу. У сваком моменту могуће је имати увид у тренутно стање обраде предмета.

Завод за изградњу такође издаје и Увјерење о старости зграде и стамбеној зони за све станове који су на управљању код Завода.

Како откупити стан ?

Уколико тек требате поднијети захтјев за откуп стана прочитајте сљедећа законска акта:

  • Упутство о утврђивању откупне цијене стана и обрасцима за примјену Закона
  • Закон о приватизацији станова

Контактирајте нас за више информација
телефон: 051/225-900, 051/928-522
факс: 051/928-506
е-mail: andjelka.buzadzija@zibl.net