Obavještavamo cijenjene čitaoce da je iz štampe izašao novi, četvrti, broj naučno-stručnog časopisa za graditeljstvo Republike Srpske, „Savremeno graditeljstvo“.

U ovom broju su obrađene veoma interesantne za naučnu i stručnu javnost, a autori su istaknuti eksperti, stručnjaci i profesori iz regiona.

Interesantni su radovi autora prof. dr Milenka Pržulja „Gospodarenje mostovima i njihova obnova“ i prof. dr Gligorija Perovića „Geodezija u graditeljstvu“,  kao i tekst posvećen stogodišnjici rođenja velikana građevinskog konstrukterstva, akademika Branka Žeželja.

Novina u ovom broju je pregled sajmova za 2011. godinu u Republici Srpskoj, BiH, Evropi i svijetu. Ekipa časopisa „Savremeno graditeljstvo“ je od 27. do 30. oktobra boravila u Italiji, gdje je posjetila veliki jesenji sajam arhitekture i građevinarstva „SAIE 2010“.

Izdvajamo razgovor sa direktorom Javnog preduzeća „Putevi Republike Srpske“, Mladenom Lazendićem, koji je govorio o izgradnji autoputeva u Republici Srpskoj i njihovom značaju za opšti razvoj RS i BiH.

Preporučujemo intervju sa gradonačelnikom Banje Luke, Dragoljubom Davidovićem i članak u kome direktor JP „Autoputevi Republike Srpske“, Dušan Topić pocrtava značaj izgradnje autoputeva u Republici Srpskoj.

Naredni, peti broj naučno-stručnog časopisa „Savremeno graditeljstvo“,  izaći će početkom aprila ove godine.