Обавјештавамо цијењене читаоце да је из штампе изашао нови, четврти, број научно-стручног часописа за градитељство Републике Српске, „Савремено градитељство“.

У овом броју су обрађене веома интересантне за научну и стручну јавност, а аутори су истакнути експерти, стручњаци и професори из региона.

Интересантни су радови аутора проф. др Миленка Пржуља „Господарење мостовима и њихова обнова“ и проф. др Глигорија Перовића „Геодезија у градитељству“,  као и текст посвећен стогодишњици рођења великана грађевинског конструктерства, академика Бранка Жежеља.

Новина у овом броју је преглед сајмова за 2011. годину у Републици Српској, БиХ, Европи и свијету. Екипа часописа „Савремено градитељство“ је од 27. до 30. октобра боравила у Италији, гдје је посјетила велики јесењи сајам архитектуре и грађевинарства „САИЕ 2010“.

Издвајамо разговор са директором Јавног предузећа „Путеви Републике Српске“, Младеном Лазендићем, који је говорио о изградњи аутопутева у Републици Српској и њиховом значају за општи развој РС и БиХ.

Препоручујемо интервју са градоначелником Бање Луке, Драгољубом Давидовићем и чланак у коме директор ЈП „Аутопутеви Републике Српске“, Душан Топић поцртава значај изградње аутопутева у Републици Српској.

Наредни, пети број научно-стручног часописа „Савремено градитељство“,  изаћи ће почетком априла ове године.