Завод за изградњу Бања Лука организова је данас стручни обилазак градилишта аутопута Градишка – Бања Лука, којем је, поред руководства, присуствовао комплетан технички кадар. Завод за изградњу Бања Лука, као подизвођач, обавља  лабораторијску контролу материјала и стручно-технички надзор, на дионици аутопута од Маховљана до Градишке.

– На поменутој дионици ангажован је одређен број наших инжењера, који су у потпуности упућени у поменути пројекат – истакао је генерални директор Завода за изградњу Бања Лука Александар Цвијановић и додао да је, у посљедњем периоду, ЗИБЛ кадровски ојачао, посебно инжењерским кадром:

„Овај стручни обилазак је организован како би се искуснији, као и новопримљени млади инжењери, на највећем градилишту у Републици Српској, упознали са објектима на аутопуту, надвожњацима, потходницима, пропустима, мостовима, саобраћајним  петљама,  као и самом  саобраћајницом.  Учесници стручног обиласка аутопута су добили сазнања о самој технологији појединих фаза изградње, које инжењери треба да познају“.

– Наставићемо ту праксу да, тамо гдје постоје интересантни, односно захтјевни објекти, организујемо обиласке,  као би се што више инжењера, нарочито оних, који по природи посла раде кабинетски,  упознало са самим објекатима. Наш став је  да сваки пројектант  мора бити присутан на градилишту  да, тако да кажем, осјетио објекат и да све оно што ставља на папир буде примјењиво у реализацији инвестиционих објеката.  Сигуран сам  да ће овакви и слични стручни обиласци, као и други послови које обављају наши стручњаци,  дати виши ниво стручности, те да ће наши клијенти ово препознати  – поручио је први човјек ЗИБЛ-а.

Цвијановић је појаснио да је намјере да Завод за изградњу и даље буде престижна кућа која обавља инжењеринг послове и изразио наду да ће инвеститори и даље имати пуно повјерење у ЗИБЛ и овој кући повјеравати стручно-техничке послове.

„ЗИБЛ поклања  пуну пажњу образовању кадрова, а ово је само један од начина едукације јер се мора одржати тренд са новим технологијама и методама грађења“.

Основне напомене о изградњи аутопута Градишка – Бања Лука, дао је кооридинатор стручњака ЗИБЛ-а  ангажованих на надзору овог објекта, Рајко Пуцар.

– Већ изграђена дионица од Маховљана до Гламочана у дужини од 5,7 километара, је изведена и обављен је технички преглед. На овој дионици инвеститор је био ЈП „Путеви РС“,  извођач  „Интеграл инжењеринг“ из Лакташа, лабораторијска испитивања обављао је Институт за испитивање материјала и конструкција Републике Српске,  а  стручно-технички надзор, Завод за изградњу.  Овај дио лота је био далеко најсложенији, јер се на релативно кратком потезу налазе два тунела „Лакташи“ и „Клашнице“, као и пет мостова, а дио трасе је изведен у врло високим усјецима и насипима – рекао је Пуцар.

Дио аутопута, од Градишке до Маховљанске петље, подијељен је у три дионица, односно лота. Радове на прве двије дионице, од Градишке према Бања Луци, у дужини од по десет километара, изводи „Коструктор“  из Сплита са  „Интеграл инжењерингом“ из Лакташа, а трећу дионица, у дужини од седам километара, италијанска фирма „Видони“.

Надзор над сва три лота обавља италијанска фирма „Lotti“, која је, за потребе лaбораторијског и стручно-техничког надзора, ангажовала стручњаке Завода за изградњу Бања Лука.

Инжењери ЗИБЛ-а, који прате изградњу објеката на терену, упознали су своје колеге са техничким детаљима изградње аутопута по лотовима

.