Kružna raskrsnica, na mjestu ukrštanja magistralnog puta M 16.1  Banja Luka – Klašnice i ulica Ivana Gorana Kovačića i Marije Dimić u Banjoj Luci, danas, 14. maja 2010. godine, puštena je u saobraćaj.

Investitor je Vlada Republike Srpske i Grad Banja Luka, izvođač radova „Niskogradnja“ Laktaši, a nadzor je obavljao  Zavod za izgradnju Banja Luka.Novčana sredstva u iznosu od 2,2 miliona maraka, za gradnju drugog kružnog toka u Banjoj Luci, izdvojila je Vlada Republike Srpske, a Grad Banja Luka je riješio imovinsko-pravne odnose.

Izgradnja ove kružne raskrsnice jedna je od komponenti iz Razvojnog programa Vlade Republike Srpske, jer je dosadašnja raskrsnica predstavljala veliko opterećenje za ulazak i izlazak vozila.

U centru kružne raskrsnice biti izgrađena fontana, koja će upotpuniti utisak prilikom ulaska u Banju Luku.

Puštanjem u saobraćaj ove raskrsnice konačno je riješen dugogodišnji problem u funkcionisanju saobraćaja u gradu, jer će kružni tok otkloniti gužve i omogućiti bezbjedniji saobraća, a smanjena je i mogućnost potencijalnih saobraćajnih nezgoda.

Izgradnja raskrsnice, koja je počela 18. novembra  2009. godine, odvijala se u nekoliko faza. Raskriosnica ima dva podhodnika, čime je povećana i bezbjednost pješaka.

Kružnu raskrsnicu u saobraćaj zvanično su pustili predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik, gradonačelnik Banje Luke Dragoljub Davidović i direktor Javnog preduzeća „Putevi Republike Srpske“ Mladen Lazendić.