Кружна раскрсница, на мјесту укрштања магистралног пута М 16.1  Бања Лука – Клашнице и улица Ивана Горана Ковачића и Марије Димић у Бањој Луци, данас, 14. маја 2010. године, пуштена је у саобраћаj.

Инвеститор је Влада Републике Српске и Град Бања Лука, извођач радова „Нискоградња“ Лакташи, а надзор је обављао  Завод за изградњу Бања Лука.Новчана средства у износу од 2,2 милиона марака, за градњу другог кружног тока у Бањој Луци, издвојила је Влада Републике Српске, а Град Бања Лука је ријешио имовинско-правне односе.

Изградња ове кружне раскрснице једна је од компоненти из Развојног програма Владе Републике Српске, јер је досадашња раскрсница представљала велико оптерећење за улазак и излазак возила.

У центру кружне раскрснице бити изграђена фонтана, која ће употпунити утисак приликом уласка у Бању Луку.

Пуштањем у саобраћај ове раскрснице коначно је ријешен дугогодишњи проблем у функционисању саобраћаја у граду, јер ће кружни ток отклонити гужве и омогућити безбједнији саобраћа, а смањена је и могућност потенцијалних саобраћајних незгода.

Изградња раскрснице, која је почела 18. новембра  2009. године, одвијала се у неколико фаза. Раскриосница има два подходника, чиме је повећана и безбједност пјешака.

Кружну раскрсницу у саобраћај званично су пустили предсједник Владе Републике Српске Милорад Додик, градоначелник Бање Луке Драгољуб Давидовић и директор Јавног предузећа „Путеви Републике Српске“ Младен Лазендић.